Uusimmat


5.4.2019
Aarteenetsintää Avain Säästöpankissa Raahessa...

17.5.2015
Leikkipäivä

2.8.2012
Pienet Picassot

30.6.2012
Riemullinen aloitus

19.9.2011
Lettuja, nam

31.7.2011
Uskomattoman hienoja taideteoksia

28.7.2011
Hei Kaikki

24.7.2011
Huh hellettä

20.7.2011
Hei Ystävät

18.7.2011
Vesisade yllätti


ARKISTO
Perjantai 5.4.2019


Aarteenetsintää Avain Säästöpankissa Raahessa...

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!

Lauantaina 23.2.2019 saimme viettää mainion lauantai-iltapäivän yhdessä Raahen Avain Säästöpankin henkilökunnan ja mukavien vieraiden kanssa. Tarjolla oli vaahtokarkkeja, mehua, keksejä ja muita herkkuja sekä tietenkin paljon ilmapalloja!

kuvaLasten etsimät taikakivet, avaimet ja timantit muodostivat yhdessä taikavoimien voimakentän, joilla saimme auki aarrearkkuni. Arkkuni siis sisälsi maailman kalleimman aarteen, enkä saanut sitä mitenkään auki ilman taikavoimia ja lasten apua. Taikakivi täytyi kaivaa iljettävästä liskon limasta, joka oli ällöttävää vihreää mönjää. Avain ongittiin kymmenien avaimien joukosta merirosvon majapaikalla melkein pimeässä ja timantti piti löytää vaaleanpunaisesta prinsessan kammiosta.

kuva
Aarrettani en valitettavasti voi teille tässä yhteydessä paljastaa. Mutta hyvityksenä voin kertoa, että tapaamme pian uudestaan, aarteenetsinnän merkeissä silloinkin! Ja tässä alapuolella yksi hienoista värityskuvista, joita tuli taas paljon!

kuvaLämpimät kiitokset Avain Säästöpankki Raahen henkilökunnalle, toimitusjohtaja Anne Vesterbackalle ja kaikille ihanille vieraille mukavasta yhdessä vietetystä ajasta! Nähdään pian uudestaan!


Sunnuntai 17.5.2015


Leikkipäivä

Raahen Ensi- ja turvakoti järjesti onnistuneen ja mukavan koko perheen leikkitapahtuman Raahelassa lauantaina 16.5.2015. Tapahtuma kokosi kiitettävästi paikalle iloisia lapsiperheitä vauvasta vaariin. Tunnelma oli niin mukavan leppoisa. Putte nauttikin erityisesti siitä, että sai halata ja tervehtiä kaikkia lapsia kiireettä. Jokainen sai rauhassa miettiä, haluaako antaa Putelle halauksen vai ei. Kaikki rohkaistuivat loppujen lopuksi ja useimmassa tapauksessa yksi halaus ei sitten riittänytkään.

kuva


Lapsista oli mukavaa, kun sai ojentaa värityskuvan suoraan Putelle. Jännittävää oli myös asettua samaan kuvaan Puten kanssa. Tunne ujouden voittamisen jälkeen on hieno ja taas ollaan kasvettu pikkuriikkisen rohkeammaksi.

kuva


Välillä sitten kyllä riehaannuttiinkin. Iloisesti ja reippaasti toisilleen tuntemattomat lapset tulivat piiriin ja leikkivät yhdessä Puten kanssa muutamia kaikille tuttuja laululeikkejä. "Kaikki lapset maailman..."

kuva


Putte kiittää Raahen Ensi- ja turvakotia arvokkaasta työstä ja toivottaa samalla kaikille oikein leikkisää ja kiireetöntä kesää!

Torstai 2.8.2012


Pienet Picassot

Pablo Picasson mukaan jokainen lapsi on taiteilija, mutta todellinen haaste on säilyttää tämä piirre aikuiseksi asti.

Puistokesän päätyttyä Putella oli iloinen tehtävä tutustua ajan kanssa saamiinsa väritystehtäviin ja piirrustuksiin. Hän järjesti ja laski huolella kaikki taideteokset ennen suorittamaansa arvontaa. Putte oli hyvin helpottunut, että se oli vain arvontaa, sillä piirrustusten laittaminen jonkinlaiseen paremmuusjärjestykseen olisi ollut mahdoton tehtävä. Tässä Jennin taiteilua.

kuvaMyös Alina ja Emma olivat piirtäneet hienoja piirrustuksia. Piirtämisessä on hienoa se, että jokainen osaa. Tyhjä paperi tai väritystehtävä on salaperäinen ja kutkuttava mahdollisuus luoda uutta, sillä koskaan ei voi tietää mitä loppujen lopuksi syntyy.

Alinan piirustus.

kuvaEmman piirustus.

kuvaPutte kiittää jokaista piirrustuksensa ja väritystehtävänsä palauttanutta lasta ja haluaa toivottaa kaikille oikein marjaisaa syksyn alkua!

Lauantai 30.6.2012


Riemullinen aloitus

Putte-possun puistokesä starttasi aurinkoisessa säässä kohti heinäkuuta Härkätorin puistossa keskellä Raahen kaupunkia. Paikalle oli saapunut runsaasti ystäviä, lapsia ja aikuisia, läheltä ja kaukaa.

Uusi ystäväni, Tiina-Leena on varsinainen monitaituri. Hän osaa sormivirkata, laulaa ja ennen kaikkea leikkiä, mikä onkin erityisen tärkeää.

kuvaTässä hieno kuva Zetorista jolla ajelimme. Yllätys yllätys, tänä vuonna se onkin punainen. Kyllä Taneli-sedällä, kuljettajallamme, riitti apureita. Korjausmiehiä ja kuljettajia. Ja ihailijoita.

kuvaMutta oikeasti kyytiin pääseminen se vasta on jotain. Meidän piti ajella vain kaksi kierrosta. Mutta eihän se mihinkään riittänyt. Lapsia oli paikalla niin paljon, että innostuimme ajelemaan neljä kertaa!

kuvaMukavaa keskikesää ystävät. Nähdään ensi lauantaina 7.7.2012 klo 10-14.

Iloisin terveisin,
Putte

Maanantai 19.9.2011


Lettuja, nam

Keittiössä on mukava puuhailla, koska yleensä se on täynnä lämpöä, tunnelmaa ja herkullisia tuoksuja. Testasin tässä eräänä päivänä, Hotelli-ravintola Lasaretin keittiössä, että vieläköhän minulta mahtaa onnistua lettujen paistaminen. Taikinan annostelussa on oltava hyvin tarkkana, sillä sitä on oltava juuri oikea määrä. Ei liikaa, eikä liian vähän.

kuvaSeuraava tärkeä vaihe onkin sitten letun kääntäminen. Oikein taitavat letunpaistajat kääntävätkin letun heittämällä sen korkealle ilmaan. Minäkin uskalsin yrittää, ja kas kummaa, se onnistuikin oikein hyvin!

kuvaKatsokaa, tämä käy kuin tanssi. Ranneliikkeen hallitseminen on tärkeää. No, kyllä aika monta lettua meni ensin piloille, mutta sitten opin ja kaikki sujui hienosti. On tärkeää muistaa, että vaikka kaikki ensin menisi ihan mönkään, asiat sitten kuitenkin järjestyvät parhain päin!

kuvaSinäkin voit kokeilla. Tässä vielä ohje:

Maailman paras lettutaikina

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 munaa
100 g voita

Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet. Lisää maito, munat ja sulatettu voi hyvin vatkaten. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään puoli tuntia, mielellään pitempäänkin ja paista.


Lettuisaa syksyä kaikille!

Putte

Sunnuntai 31.7.2011


Uskomattoman hienoja taideteoksia

Viime lauantain puistotapahtumassa saatiin ihailla todella hienoja taideteoksia. Taiteilija-Niina loihti jokaiselle halukkaalle lapselle persoonallisen ja yksilöllisen ilmeen, joka puki kantajaansa täydellisesti.

kuvakuvakuvaKuvia on tällä hetkellä yli 50, joten kaikkia emme valitettavasti voi julkaista. Mutta jos lähetät minulle sähköpostia osoitteeseen putte@puttepossu.com ja kuvailet itsesi, voin lähettää sinulle oman kuvasi!

Mukavaa kesän jatkoa,

Putte

Torstai 28.7.2011


Hei Kaikki

Saanko esitellä teille ystäväni Niinan. Hän on pienestä tytöstä saakka rakastanut satuja ja tarinoita, piirtämistä ja maalaamista, soittamisesta nyt puhumattakaan. Hän on hyvin innoissaan, että saa tavata teitä kaikkia ja taiteilla kasvoillenne kukkia ja perhosia, hämähäkkimiehiä tai Batmaneja. Ehkä joku haluaakin olla kissa tai koira? Lauantainapa se nähdään!

kuvaOlemme paikalla ystäväni Niinan kanssa Härkätorin puistossa ihan Raahen keskustassa. Odotamme teitä paikalle klo 10 -14. Ja muistathan, että sateen sattuessa löydätte meidät Kauppaporvarin ala-aulasta osoitteesta Sovionkatu 2, 92100 Raahe.

Tervetuloa mukaan!

Putte

Sunnuntai 24.7.2011


Huh hellettä

Taas on yksi mahdottoman mukava ja lämmin puistolauantai takana päin. Olen kartuttanut piirrustusvarastojani jälleen roppakaupalla. Onneksi minun ei tarvitse valita parasta vaan voin arpoa kolme onnekasta kaikkien hienojen piirustusten joukosta.

kuvaTässä Leevin piirustus, joka on oikein hieno. Leevi tietää, että pidän kovasti ilmapalloista.

kuvaTykkään ihan hirveästi halaamisesta. Toivottavasti kuvasta näkyy, kuinka paljon pidän siitä, että saan halata ystäviäni. Halaamisesta tulee hyvä mieli.

kuvaEnsi lauantaina tapahtuukin sitten jotain ihan huisin jännää, mutta palataan siihen loppuviikolla :-).

Mukavaa viikkoa ystävät!

Putte

Keskiviikko 20.7.2011


Hei Ystävät

Sadesäästä huolimatta viime lauantaina oli niin kivaa, että päätin muistella sitä vielä hetken. Olen muuten saanut huikean paljon piirustuksia. Ne kaikki ovat minulla tallella ja aionkin säilyttää niitä huolellisesti. Tästä Aadan värittämästä kuvasta pidin paljon. Olisi kivaa omistaa saman värinen, hienolla punaisella raidalla komistettu pusero kuin kuvassa, hih.

kuvaKäyn aina välillä päiväunilla. Kun olen herännyt, olen niin pirteä, etten tahdo malttaa pysyä nahoissani ollenkaan. Silloin on kivaa pyörähdellä ystävien kanssa.

kuvaSen jälkeen voikin sitten hieman askarrella. Tässä näette Aarnen tekemän hienon askartelun joka on siis varsin tärkeä kapine. Nimittäin jäätelöannoksen koriste!

kuvaJos sinulla ei vielä ole sitä, voit tulla askartelemaan sellaisen kanssamme lauantaina 23.7 Klo 10-14 Härkätorin puistoon.

Nähdään siellä!

Putte

Maanantai 18.7.2011


Vesisade yllätti

Niinhän siinä sitten kävi, että jouduimme aamutuimaan siirtämään tavaramme Härkätorin puistosta Kauppaporvarin ala-aulaan. Vettä satoi ihan maahan asti ja aina iltapäivään saakka. Mutta eipä hätää, mukavaa meillä oli silti ja Zetorilla voimme ajella ensi lauantaina.

kuvaAskartelua ja piirtämistä ei voita mikään. Välillä saimme piirtämisen ohella kuulla Sofia-kanan lauluja ja innostuihan Sofia välillä munimaankin, hih.

kuvaOtto väritti hienosti kuvani. Niin tarkasti ja huolellisesti.

kuvaLisään myöhemmin tällä viikolla uusia kuvia blogiin. Käy kurkkaamassa, niin tiedät mitä seuraavaksi touhuillaan.

Auringon paistetta kaikille!

Putte

Marita Tuhkala on Putte Oy:n toimitusjohtaja, joka uskoo mahdottomiin asioihin ja puhuu innostuneena nopeammin kuin kukaan muu - eikä vähiten käsillään.

Pihla Hintikka on Putte Oy:n käsikirjoittaja ja tiedottaja, joka on koukussa kirjoittamiseen, aamukahviin ja kaupunkiin nimeltä Pariisi.

Anna Kotila-Row on Putte Oy:n kuvittaja, jonka voi löytää ainakin uutisten lopputeksteistä, pöllöjä tarkkailemasta ja pienten leivosten ääreltä.

   

Warning: include(includes/newsletter_functions.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fs2/24/puttepos/public_html/site_footer.php on line 23

Warning: include(includes/newsletter_functions.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fs2/24/puttepos/public_html/site_footer.php on line 23

Warning: include(): Failed opening 'includes/newsletter_functions.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /var/www/fs2/24/puttepos/public_html/site_footer.php on line 23

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function joinNewsletter() in /var/www/fs2/24/puttepos/public_html/site_footer.php:31 Stack trace: #0 /var/www/fs2/24/puttepos/public_html/index.php(49): include() #1 {main} thrown in /var/www/fs2/24/puttepos/public_html/site_footer.php on line 31